Sursa: iw.ro

Antonio Guterres este șocat de „interpretările greșite” ale discursului său de ieri

Antonio Guterres a făcut ieri, 24 octombrie, o declarație care a fost o interpretă drept „o justificare a atacului terorist sângeros”, referindu-se la războiul din Israel. După ce i s-a cerut demisia și i-au fost condamnate declarațiile, Guterres se arată nedumerit, acuzând că discursul său este interpretat greșit.

„Sunt şocat de interpretarea tendenţioasă din partea unora a declaraţiei mele de ieri (marţi) în Consiliul de Securitate, cum că aş fi justificat actele teroriste ale Hamas. Este fals. Este contrariul”, a declarat Antonio Guterres presei.

Se pare că declarațiile anterioare au jignit mult autoritățile israeliele, care au anunțat că vor refuza vizele oficialilor ONU, iar Gilad Erdan a cerut demisia lui Guterres.

„Este important să recunoaștem că atacurile comise de Hamas nu s-au întâmplat din senin. Poporul palestinian a fost supus la 56 de ani de ocupație sufocantă. Și-au văzut pământul constant devorat de așezăminte și îmbolnăvit de violențe, economia sufocată, oamenii strămutați și casele demolate. Dar supărările poporului palestinian nu pot justifica atacurile îngrozitoare ale Hamas. Iar acele atacuri îngrozitoare nu pot să justifice pedepsirea colectivă a poporului palestinian. Excelențe, până și războiul are reguli”, este declarația lui Guterres care a iscat un scandal major între ONU și Israel.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media