Sursa: msn.com

Anthony Blinken a declarat că va fi nevoie de o autoritate palestiniană în sectorul Gaza

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken spune că o Autoritate Palestiniană „revitalizată” ar trebui să preia controlul asupra Gazei dacă Israelul reușește învingerea Hamas, dar că partenerii regionali și agențiile internaționale ar putea juca un rol interimar, relatează The Times of Israel.

Este pentru prima dată când administrația Biden și-a declarat public dorința ca autoritățile palestiniene preia controlul în Gaza după ce a propus ideea partenerilor regionali după izbucnirea războiului Israel-Hamas.

Hamas a înlăturat Autoritatea Palestiniană din Gaza în 2007, după ce a câștigat mai multe voturi la ultimele alegeri din regiune cu un an înainte.

„La un moment dat, ceea ce ar avea cel mai mult sens ar fi ca o Autoritate Palestiniană eficientă și revitalizată să aibă responsabilitatea de guvernare și, în cele din urmă, de securitate pentru Gaza. Este o mare întrebare dacă poți ajunge acolo într-un singur pas pe care trebuie să o analizăm. Și dacă nu puteți, atunci există și alte aranjamente temporare care pot implica o serie de alte țări din regiune. Ar putea implica agenții internaționale care ar contribui atât la securitate, cât și la guvernare”, a declarat Anthony Blinken.

Secretarul de stat al SUA a subliniat că israelienii încep ei înșiși să vină cu propunerea ca Israelul să conducă sau să controleze Gaza.

Totuși, reîntoarcerea autorităților palestiniene în Gaza pare a fi foarte dificil de implementat, având în vedere situația în care se află statul Palestinian la moment.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media