ANOFM anunță că în Republica Moldova sunt circa 10 mii de locuri vacante

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocu­parea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că, în prezent, avem circa 10 mii de locuri vacante în țară.

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la data de 07.11.2023 erau în evidență 9984 locuri de muncă vacante”, precizează instituția.

Cele mai multe dintre acestea sunt în mu­nicipiul Chișinău – 4.697. În Bălți sunt disponibile 1015 locuri libere, iar la Ungheni – 568. Câte peste 200 de locuri vacante (în ordine descrescătoare) sunt în raioanele Orhei, Călărași, Ocnița, Cimișlia, UTAG.

În alte raioane se înregistrează peste 100 și sub 100 de locuri vacante. Raionul cu cele mai puține locuri disponibile de muncă este Dubăsari – 22.

  • Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și postsecundar sunt disponibile 2201 locuri de muncă vacante, constituind circa 22% din numărul total de locuri vacante.

Cele mai multe locuri vacante sunt în domeniul Tehnicieni, maiștri și alți specialiști asimilați – 918, urmate de Specialiști/specialiste în diverse domenii de activitate – 349, specialiști/specialiste în sănătate și asistență socială – 311,specialiști/specialiste în instituțiile publice – 188.

Cele mai puține locuri disponibile sunt în domeniul  Specialiști/specialiste în învățământ – 87 și Specialiști/specialiste IT – 58.

  • Pentru persoanele cu nivel de instruire profesional tehnic-secundar și pentru muncitori necalificați/muncitoare necalificate, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă 7783 locuri de muncă, ce constituie 78% din numărul total de locuri de muncă vacante.
  1. Industria ușoară – 1672
  2. Operatori/operatoare și asamblori/asambloare de mașini și instalații – 1016
  3. Transport și depozitare – 925

Cele mai puține locuri vacante sunt în domeniul Construcții – 168 și Agricultori/agricultoare și lucrători calificați/lucrătoare calificate în agricultură – 131.

Totodată, reprezentanții ANOFM anunță că sunt oferite 1920 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați/muncitoare necalificate.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, unde pot primi informații privind locurile vacante.

 

 

 

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media