sursa: parlament.md

Ana Revenco, numită director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Fosta ministră de Interne Ana Revenco a fost numită în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Decizia a fost luată cu votul a 60 de deputați. Opoziția a votat împotrivă.

„Cred că cetățenii Republicii Moldova au simțit în ultimii doi ani că dezinformarea a devenit o armă letală a războiului hibrid. Și ea țintește nemijlocit asupra siguranței cetățeanului. Ea lovește în unitate, ea lovește în capacitatea statului de a se dezvolta drept o societate democratică. Dezinformarea, manipulările, știrile false au existat aici ca parte a războiului dus de Rusia de 30 de ani, dar au explodat de o mie de ori în urma invaziei ruse în Ucraina”, a declarat Ana Revenco în plenul Parlamentului.

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de președinele Maia Sandu.

În perioada anilor 2021 – 2023, Ana Revenco a fost ministră a Afacerilor Interne. Anterior, potrivit informațiilor din CV, a fost consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Parlamentul a adoptat în luna iulie Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media