Ambasadorul UE la Chișinău îl cheamă pe Ilan Șor să facă pușcărie în Moldova

Diplomatul UE îl îndemnă pe oligarhul fugar, Ilan Șor, să revină în Moldova. Se întâmplă după ce Șor a cerut ca acesta să fie declarat ”persona non grata pe teritoriul ţării”. Drept răspuns, ambasadorul l-a îndemnat pe Șor să revină în țară, ”unde își poate petrece următorii 15 ani fără să-și schimbe locația”.

Oligarhul fugar, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a făcut o postare pe Facebook în care se arată deranjat de afirmațiile ambasadorului UE la Chișinău, Jānis Mažeiks.

”Mă întreb ce forțe l-au obligat pe ambasadorul UE, Jānis Mažeiks, să arunce cu noroi în politicienii moldoveni. Pentru cei care nu știu, acesta a decis să se amestece în treburile interne ale țării mele și i-a numit pe cei mai altruiști și onești politicieni din echipa mea și din Partidul „Șansă” „grup infracțional organizat”, a scris Ilan Șor

Facebook/Ilan Șor

Reprezentantul UE în Moldova, Janis Mazeiks, i-a dat replică lui Ilan Şor într-o postare sarcastică pe Facebook. Acesta îl îndeamnă să revină în țară.

”Este îmbucurător să văd că un infractor condamnat vrea să plec din Republica Moldova. Înseamna că facem exact ceea ce trebuie, ajutând statul să scoată banii murdari din politica moldovenească.
Oricum, sunt sigur că mulți moldoveni și-ar dori ca „cel mai altruist și onest politician” să revină în Moldova, unde își poate petrece următorii 15 ani fără să-și schimbe locația”, a declarat diplomatul.
Replicile online dintre cei doi au apărut după ce diplomatul UE a comentat excluderea partidului Şansă, afiliat cu Ilan Şor, din cursa electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie. Decizia de excludere a partidului Şansă a fost anunţată în ultima zi a campaniei electorale, iar Comisia Electorală Centrală a aplicat calificativul  „RETRAS” pe toate buletinele de vot, astfel încât formaţiunea nu a putut participa la scrutin.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media