„Ajutor la contor”. Deja au fost depuse circa 250 de mii de cereri pentru a beneficia de compensații

În doar 10 zile, de la lansarea înregistrării pe platforma compensatii.gov.md, au fost depuse 246 677 de cereri în sistem. Despre aceasta anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit responsabililor de la MMPS, peste 54 000 de gospodării casnice au completat cererea pentru compensații la energie în ultimele 24 de ore.

Reamintim că Programul de compensații „Ajutor la contor” pentru sezonul rece 2023-2024 a fost lansat la 1 noiembrie.  Campania de înregistrare este deschisă până în data de 25 noiembrie.
Cetățenii care întâmpină dificultăți la înregistrarea cererii online pentru a se înregistra pe platforma de compensații pentru perioada rece anului, pot apela la Linia verde 08000 5000 sau pe adresa s[email protected].
Precum a informat anterior MMPS, atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică se efectuează automat în baza unor parametri stabiliți de Guvern: venitul, numărul de membri ai familiei, ponderea cheltuielilor pentru energie din consumul gospodăriei, tipul sistemului de încălzire utilizat ș.a.

În acest an programul include două tipuri de compensații:

  • compensații în factură pentru gaze naturale, energie termică și energie electrică;
  • plată monetară de 800 de lei pentru gospodăriile care se încălzesc pe lemne, cărbuni sau alt tip de combustibil solid.

Citește și: „Ajutor la contor”. Înregistrarea pe platforma de compensații, deschisă

Citește și: Ministerul Muncii a lansat Linia Verde pentru suport la înregistrare în programul de compensații

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media