A.S.I.C.S. și Ambasada Bulgariei au inaugurat un teren de minifotbal la Liceul ”Olimpii Panov”, Taraclia

 Elevii de la Liceul ”Olimpii Panov” din Taraclia au acum un teren performant de minifotbal. Terenul a fost inaugurat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului și Ambasada Bulgariei, în cadrul proiectului ”Sportul unește societatea”.

 

Acest teren reprezintă premiul câștigat de echipa liceului, care s-a impus la campionatul de minifotbal pentru copii din localități cu etnici bulgari, organizat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), cu suportul financiar al Guvernului Bulgariei. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova, Maya Dobreva și președintele de onoare A.S.I.C.S., Plamen Milanov au tăiat panglica de inaugurare a arenei, în cadrul unui eveniment specia, care a reunit mai mulți oficiali din cadrul administrației locale și de stat.

 

Maya Dobreva, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova: ”Astăzi marcăm realizarea cu succes a proiectului ”Sportul unește societatea”, finanțat prin programul ”Bulgarian Aid for Development”, desfășurat și cofinanțat de Asociația A.S.I.C.S. Felicitări elevilor care au câștigat pe teren dreptul de a avea acest stadion. Vreau să mulțumesc echipei A.S.I.C.S. în persoana președintelui de onoare, Plamen Milanov pentru munca și efortul suplimentar, dar și pentru asumarea responsabilității realizării acestui proiect, care a depășit așteptările noastre. Am demonstrat împreună că împărtășim aceleași viziuni în susținerea tinerelor generații. Este cea mai bună investiție pentru viitor!”

 

Președintele de onoare A.S.I.C.S. a precizat că edificarea acestui stadion a fost o chestiune de onoare, în ciuda provocărilor, inclusiv de ordin tehnic și financiar.

 

Plamen Milanov, președinte de onoare A.S.I.C.S.: ”Bugetul inițial pentru construcția acestui teren a crescut din cauza situației economice care s-a înrăutățit peste tot în lume, dar și din cauza unor lucrări suplimentare de nivelare a terenului. Am luat însă decizia fermă de a duce la capăt proiectul prin majorarea contribuției financiare. Cu această ocazie vreau să-i mulțumesc comaniei Geosport, în persoana domnului Veaceslav Pîslari, care ne-a oferit o reducere, ceea ce îi face și pe ei investitori în acest proiect, nu doar constructori. Salut prezența la acest eveniment și a secretarului de stat, domnul Sergiu Gurin. Educația și sportul merg mână în mână și pentru A.S.I.C.S. ambele domenii sunt importante. Aveți respectul și susținerea Asociației A.S.I.C.S. și suntem gata să contribuim cu experiență și finanțare pentru a realiza proiecte importante pentru țară.”

 Sergiu Gurin, secretar de stat în domeniul Tineretului și Sportului, MEC: ”Țara noastră este acum în proces de integrare europeană. Guvernul face tot posibilul ca să îmbunătățească nivelul de trai, inclusiv prin intermediul proiectelor initiate de Asociația A.S.I.C.S. Vă mulțumim mult pentru că acest proiect nu este unicul – în țară sunt multe proiecte pe care le-ați realizat și care contribuie la o viață mai bună, iar noi să ne putem bucura de asemenea proiecte. 

Lucrările de amenajare a terenului de minifotbal au fost realizate la standarde europene de compania Geosport Group.

 Veaceslav Pîslari, director general ”Geosport Group”:  ”Este un merit deosebit al echipei A.S.I.C.S., care a crezut până la final în acest proiect. Zi și noapte au fost alături de noi – au mers până în pânzele albe pentru a se ține de promisiunea făcută acestor copii talentați, care merită acest teren. Mă copleșesc emoțiile, sunt fericit pentru că în spatele nostrum rămân urme. Fotbalul unește și nu contează cine suntem, bulgari, români ruși – toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Felicitări pentru această inițiativă!”  

 

Terenul de minifotbal a fost câștigat de echipa de la liceul ”Olimpii Panov” la un campionat, care a reunit la start 12 echipe de copii din sate și orașe din raioanele Taraclia, Leova, Cahul, Cantemir și din UTA Găgăuzia, unde există comunități de etnici bulgari. Proiectul ”Sportul unește societatea” a fost realizat în perioada martie-octombrie 2023 de către Asociația A.S.I.C.S. și este finanțat de Guvernul Bulgariei prin intermediul Agenției Bulgarian Aid for Development și cofinanțat de A.S.I.C.S. Bugetul total al proiectului este de aproape 90 de mii de euro, dintre care 68 de mii de euro reprezintă finanțare europeană.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media