Facebook/Iuliana Contaragiu

A început campania națională de împădurire a Moldovei. Vor fi plantați puieți pe o suprafață de 7 mii de hectare

În peste 70 de localități din țară a început campania națională de împădurire. La eveniment a participat șeful statului, Maia Sandu, miniștri, dar și mulți voluntari.

 

Proiectul național de împădurire a Moldovei a început sâmbătă, 11 noiembrie. Potrivit autorităților, scopul acestui proiect este ca până în anul 2032, pădurile să acopere minimum un sfert din suprafața totală a Republicii Moldova. Conform datelor statistice naționale, Republica Moldova prezintă un procent de doar 11,6% în ceea ce privește împădurirea, situându-se astfel printre ultimele locuri în clasamentul țărilor europene.

Potrivit șefului statului, Maia Sandu,  în această primăvară, au fost deja plantați puieți și regenerată pădure pe 3 mii de hectare de terenuri din fondul forestier, iar în următoarele săptămâni vor fi sădiți puieți pe 4 mii de hectare, care aparțin de 168 de primării din întreaga țară.

”Un program foarte ambiţios în care ne propunem să plantăm cel puţin, 10 mii de hectare pe an. Anul acesta sper să ajungem la 7 mii de hectare pentru că suntem încă la început de cale şi trebuie să punem la cale mai multe elemente ale programului”, a spus Maia Sandu.

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova
Ministerul Finantelor al Republicii Moldova

 

Campania de împădurire va dura până la sfârşitul lunii decembrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media