A fost lansat volumul „Eugen Doga-Magii sonore”, semnat de Angela Mândâcanu

Muzica maestrului Eugen Doga a prins viață în cuvinte. După mai bine de doi ani de muncă asiduă, a fost lansat volumul „Eugen Doga – magii sonore”, scris de Angela Mândâcanu. Cartea cuprinde poezii și o colecție de fotografii rare, iar autoarea explorează teme legate de familia maestrului și de admirația pentru muzica sa universală.

Autoarea cărții, Angela Mândâcanu, menționează că lucrarea „Eugen Doga – magii sonore” a fost rezultatul unei colaborări cu maestrul, în cadrul căreia au fost compuse două piese. Aceasta cuprinde poezii despre viața, trăirile și locurile de suflet ale compozitorului.

”În această carte veți găsi imagini, fotomontaje care sunt apreciate înalt de maestru. În care o să-l vedeți pe maestru păscând bobocei la trei anișori, în fața casei. Cu stuf – prima lui casă, unde s-a născut. O să-l vedeți pe maestru când creează, când scrie luceafărul. Sunt niște fotomontaje, o să vedeți planeta Eugen Doga. O să vedeți niște lucruri inedite pe care le-am descoperit la maestru în arhivă”, Angela Mândâcanu, autoarea cărții ”Eugen Doga – Magii sonore”.

În prefața cărții, academicianul Mihai Cimpoi subliniază talentul Angelei Mândâcanu de a transpune muzica lui Doga în versuri. O analiză profundă a operei unui artist care, prin muzica sa, a reușit să conecteze nu doar culturi, dar și inimi.

”Doga s-a inspirat din poezia lui Eminescu, scriind foarte multe piese muzicale. Iar Angela Mândâcanu a tradus niște impresii pe care le-a generat muzica lui Doga în versuri, în poezii, așa cum a simțit ea”, Mihai Cimpoi, academician.

La această carte s-a muncit doi ani, a povestit fiica maestrului Eugen Doga.

”Asupra cărții s-a lucrat doi ani. Asta nu a fost fugitiv, chiar s-a lucrat împreună cu maestrul. Adică fiecare poezie era gândită la o muzică anumită și invers”, Viorica Doga, fiica maestrului.

Iubitorii de cultură, prezenți la eveniment, au rămas minute în șir nemișcați, savurând acordurile instrumentului muzical și cuvintele rostite cu o profundă reverență.

Muzica maestrului Doga este asemenea unei ape neîncepute din care sorbi și ea devine tot mai gustoasă și mai gustoasă.

”Așa o armonie care a dominat toată atmosfera aceasta. Totul s-a lipit de suflet, aici”.

”O sărbătoare de suflet și pentru suflet. Un recital regal atât de poezii cât și de muzică”.

”Am venit încă o dată să ne exprimăm gratitudinea noastră față de această personalitate a neamului nostru”.

”Mă bucur enorm de mult pentru acest omagiu care i se aduce prin intermediul cărții, pentru că merită pe deplin acest sacrificiu al peniței”.

”Mi s-a părut că s-a întâlnit desăvârșirea cu devenirea. Adică desăvârșirea compozitorului Eugen Doga cu devenirea poetei Angela Mândâcanu”.

Cele 100 de cărți tipărite au fost donate în cadrul evenimentului de lansare administrațiilor publice locale din țară. Cititorii vor putea găsi cartea în librăriile din țară peste aproximativ o lună.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA