Mandatul de primar al lui Anatol Donțu, invalidat. Decizia va fi contestată

Anatol Donțu, primarul ales din primul tur de scrutin la Căușeni, a rămas fără mandat după ce Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni l-a invalidat. Anunțul a fost făcut de Donțu pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și decizia Consiliului.

”Astăzi a fost convocată ședința CEC Căușeni 10/1 unde cinci persoane au decis soarta scrutinului electoral din 05.11.2023, unde cetățenii au dat 4900 voturi pentru candidatul Donțu Anatolie.S-au expus toate instanțele( judecata Câușeni,Ștefan Vodă,Curtea de Apel Chișinău,Curtea Supremă Chișinău) că mă pot candida.Dar CEC Căușeni 10/1 nu mi-au validat mandatul de primar al orașului Căușeni”, a scris Anatolie Donțu pe Facebook.

Anatol Donțu a candidat din partea Platformei DA și a câștigat alegerile din primul tur cu 76,30 la sută din sufragii. El a fost votat de aproximativ 5 mii de cetățeni.
Liderul Partidului Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău, a anunțat că va ataca decizia.
”Câțiva corupți locali, care nu au putut câștiga alegerile, au decis să-l lipsească pe Anatol Donțu de mandat prin a convinge membrii Comisiei Electorale de nivelul II să nu-i valideze mandatul de primar. Au decis s-o facă chiar duminică, când toată lumea e preocupată de turul II al alegerilor locale și au făcut-o ilegal, fiind pasibili de răspundere penală. Vom contesta această hotărâre ilegală și după ce vom câștiga, vom solicita demisii și tragerea la răspudere penală a tuturor persoanelor implicate în acest act marca ,,Berdilo” ”, a scris Plângău.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA