Sursa: newsmaker.md

VIDEO Mai mult de 200 de soldați moldoveni, instruiți de experți militari americani

NATO a publicat imagini video din timpul exercițiilor militare care s-au desfășurat în luna septembrie, în Republica Moldova. Mai mult de 200 de soldați moldoveni au fost instruiți de experți militari americani.

Exercițiile Rapid Trident 2023 au fost organizate în perioada 10-22 septembrie, în Republica Moldova, pe fundalul tensiunilor crescânde dintre Rusia și alianța militară NATO condusă de americani. Acestea au fost desfășurate de divizia Divizia 101 aeropurtată, care este este o unitate de elită a armatei SUA, trimisă în România pentru a sprijini flancul estic al NATO și a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani.

„Am vrut să vedem cum luptă ei, cum luptăm noi și cum luptăm împreună. Am vrut să găsim un mijloc de colaborare, să fim cât mai eficienți, în cazul în care va fi vreodată nevoie să lucrăm împreună ca forță de securitate. Vrem să contribuim la creșterea securității în regiune”, a spus căpitanul Vinny Bartram.

Maiorul Vitalie Creciun a menționat că pentru el a fost o experiență diferită de alte exerciții militare la care a participat. Militarul a menționat că a făcut schimb de experiență pentru parteneriat și consideră acest lucru unul bun.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA