Premieră în procesul educațional din Moldova: Elevii vor învăța limba engleză printr-o metodă inovativă

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în parteneriat cu Langly Oxford English și Proiectul Tehnologiile Viitorului, a lansat un proiect pilot care introduce o metodă inovativă de predare a limbii engleze. Elevii din clasele a V-a și a VI-a din 40 de școli din țară vor beneficia de aplicația educațională Langly, bazată pe inteligență artificială.

Aplicația Langly le va oferi elevilor și profesorilor acces gratuit la resurse moderne de învățare, fiind o premieră în procesul educațional din Republica Moldova.

În acest sens, Ministerul Educației, Langly Oxford English și Proiectul Tehnologiile Viitorului au semnat Memorandumul de Înțelegere privind implementarea acestui proiect.

Ministrul Educației, Dan Perciun, a menționat că aplicația digitală va ajuta elevii și profesorii să asigure o mai mare interactivitate a procesului de predare.

„Vom începe cu 40 de instituții de învățământ care vor avea ocazia să piloteze utilizarea acestei aplicații în procesul de predare. Cunoașterea limbii engleze este foarte importantă în secolul XXI întrucât oferă persoanelor oportunitatea de a se conecta la întreaga lume, de a călători, de a munci, de a interacționa cu semeni din alte țări, de a crește competitivitatea lor atât pe plan educațional, dar și din punct de vedere a oportunităților de angajare pe viitor”, a subliniat demnitarul.

Noua aplicație a fost dezvoltată de o companie IT din Republica Moldova.

Este o premieră pentru Republica Moldova când deschidem sistemul nostru educațional pentru inovații din partea unor companii moldovenești de IT care dezvoltă și oferă soluții educaționale”, a spus Dan Perciun.

Profesorii din școlile în care va fi utilizată noua aplicație vor beneficia de instruiri. Până în prezent, la acestea s-au înscris peste 200 de profesori.

Inițiativa este dezvoltată de către Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Langly Oxford English și Proiectul Tehnologiile viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA