Ion Munteanu, apel către juriștii implicați în rețeaua criminală: „Gândiți-vă la demnitatea profesională”

Procurorul general, Ion Munteanu, a lansat un apel public către juriștii care ar fi oferit suport rețelei criminale implicate în corupția electorală, cerându-le să reflecteze asupra demnității profesionale și eticii în exercitarea profesiei. El a subliniat că această rețea nu ar fi atins amploarea actuală fără sprijinul unor experți juridici, unii dintre ei foști sau actuali polițiști, judecători, procurori sau avocați.

 

„Comunitatea juriștilor din Moldova nu este atât de mare, iar în goana după onorarii nu trebuie să uităm de onestitatea noastră. De partea cui sunteți? Fără suportul consultativ și implicarea unor juriști rău intenționați, această rețea criminală nu ar fi ajuns la asemenea dimensiuni,” a spus Ion Munteanu.

Procurorul General a avertizat că acești juriști își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și că organele de drept vor aplica legea „fără avertismente suplimentare”.

El a subliniat că autoritățile au resursele necesare pentru a combate rețeaua și vor depune toate eforturile pentru a aduce în fața justiției persoanele implicate: „Avem putere, capacitate și onestitate – ceea ce vouă vă lipsește.”

În cadrul unei conferințe de presă susținute luni, procurorul general a mai anunțat că fenomenul coruperii electorale este unul „fără precedent” atât la nivel național, cât și internațional. Potrivit acestuia, acțiunile de corupere electorală fac parte dintr-un „război hibrid” menit să afecteze stabilitatea țării.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA