Medicul care a admis încălcarea secretului votului într-un azil de bătrâni din Comrat, reținut de Poliție.

Medicul acuzat că a votat în locul beneficiarilor de la azilul de bătrâni din Comrat a fost reținut de Poliție, în urma unor percheziții. Oamenii legii au stabilit că acesta a contribuit activ la falsificarea buletinelor de vot, utilizându-și funcția pentru a influența scrutinul electoral și referendumul.

 

Poliția a anunțat că, din probele colectate, reiese că medicul ar fi acceptat mită pentru a-și folosi poziția în scopuri ilegale. În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și dovezi ale acțiunilor sale, inclusiv transferuri financiare primite prin intermediul sistemului PSB – Promsvyazbank, facilitate de organizația criminală ȘOR, pentru a desfășura activități de influențare a votului.

Medicul deține mai multe proprietăți imobile, care vor fi supuse sechestrului pentru a stabili proveniența acestora, iar, în lipsa unei justificări financiare clare, bunurile ar putea fi confiscate. În acest caz, autoritățile vor desfășura investigații financiare suplimentare pentru a identifica sursele de finanțare ale acestor proprietăți și pentru a determina dacă provin din activități ilegale.

Dacă vinovăția sa va fi demonstrată, medicul riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.

Amintim că, 25 de alegători de la azilul de bătrâni au fost „ajutați” să voteze în cadrul scrutinului prezidențial pentru candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo. Cel puțin asta reiese din imaginile publicate de asociația Promo-LEX, în care se observă că medicul  venit la azil a aplicat ștampila în locul votantului. Secretul votului a fost grav compromis și în cazul buletinului pentru referendumul privind aderarea la UE. Bătrânii au fost întrebați de medicul care îi însoțea dacă vor să intre în Europa sau să „rămână acasă”, iar la final acesta aplica singur ștampila în căsuța „Nu”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA