Frauda electorală de la Comrat: Poliția a inițiat o cauză penală

Inspectoratul General al Poliției a inițiat o cauză penală în urma filmulețor publicate de Promo-LEX privind încălcarea secretului votului pentru 25 de alegători din azilul de bătrâni din Comrat. Oamenii legii investighează incidentul sub aspectul „falsificării, prin orice mijloace, a rezultatelor votării”.

Dacă persoanele responsabile vor fi găsite vinovate, riscă o amendă de până la 57.500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Poliția reiterează că orice formă de constrângere sau influențare a votului alegătorului este ilegală și atrage răspundere penală.

Amintim că, 25 de alegători de la azilul de bătrâni din Comrat au fost „ajutați” să voteze în cadrul scrutinului prezidențial pentru candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo. Cel puțin asta reiese din imaginile publicate de asociația Promo-LEX, în care se observă că medicul sau membrii biroului electoral veniți la azil au aplicat ștampila în locul votantului. Secretul votului a fost grav compromis și în cazul buletinului pentru referendumul privind aderarea la UE. Bătrânii au fost întrebați de medicul care îi însoțea dacă vor să intre în Europa sau să „rămână acasă”, iar la final acesta aplica singur ștampila în căsuța „Nu”.

 

CITEȘTE ȘI: VIDEO Fraudă electorală la Comrat. 25 de bătrâni au fost „ajutați” să voteze pentru Alexandr Stoianoglo

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA