Furtună puternică în India: Copaci scoşi din rădăcini, linii electrice rupte

O „furtună ciclonică puternică” a lovit vineri coasta estică a Indiei. Zeci de copaci au fost rupți și au căzut mai multe linii electrice. Autoritățile au raportat că unele zone au fost inundate, dar din fericire nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

Ciclonul „Dana” a atins uscatul în statul Odisha, în jurul miezului nopții, cu vânturi ce au atins viteze de 100-110 kilometri pe oră și rafale de până la 120 de kilometri pe oră. Departamentul de Meteorologie a anunțat că furtuna este așteptată să-și piardă din intensitate până la amiază, devenind o furtună mai puțin intensă.

În pregătirea pentru ciclon, autoritățile din Odisha au închis școlile, au suspendat zborurile din și spre capitala Bhubaneswar până vineri dimineață și au evacuat peste jumătate de milion de persoane din zonele de risc.

”Nu avem raportări privind pagube aduse vieţii sau proprietăţii, doar la copaci. Alimentarea cu electricitate va fi restabilită până în cursul după-amiezii în zonele afectate”, a declarat Dilip Routrai, şeful administrativ al regiunii, scrie News.ro.

Regiunile de coastă din India și Bangladesh sunt afectate de furtuni severe în sezonul cicloanelor, care se desfășoară între aprilie și decembrie, lăsând în urmă pierderi de vieți omenești și distrugeri semnificative. Cel mai devastator ciclon din ultimele decenii a lovit Odisha în 1999, durata sa de 30 de ore provocând moartea a aproximativ 10.000 de persoane.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA