Stop fals! Mesaje cu utilizarea ilegală a identității Serviciului Fiscal, trimise contribuabililor. Reacția SFS

Serviciul Fiscal de Stat dezminte un nou fals lansat în spațiul public. Potrivit SFS, pe mai multe adrese electronice au fost expediate mesaje cu conținut dubios cu utilizarea ilegală a identității instituției.

Înșelătoria se manifestă prin remiterea mesajelor la poștele electronice ale contribuabililor utilizând ilegal identitatea SFS, cu pretinsa solicitare de a prezenta anumite documente în contextul unor verificări suplimentare de către autoritatea fiscală, fiind făcută trimitere la un act normativ abrogat încă în anul 2017”, informează Serviciul Fiscal.

În context, instituția îndeamnă cetățenii să ignore astfel de mesaje și să informeze imediat organele de drept, precum și Serviciul Fiscal de Stat sau alte instituții abilitate.

Serviciul Fiscal de Stat vă recomandă să fiți vigilenți la orice informație recepționată de la persoane dubioase, în contextul intensificării escrocheriilor în mediul online cu utilizarea ilegală a identității instituției”, se arată în mesaj.

De asemenea, cetățenii sunt rugați să verifice orice informație pe pagina-web oficială a autorității fiscale www.sfs.md, precum și paginile oficiale ale instituției de pe rețelele de socializare (FacebookInstagramTelegram) sau să contacteze telefonic la Centrul de apel al SFS: 0 8000 1525 sau oricare alt număr indicat la pagina Contacte de pe site-ul SFS.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA