foto:Digi24.ro

3.000 de soldați nord-coreeni, trimiși în Rusia pentru a lupta împotriva Ucrainei

Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldați în Rusia pentru a lupta în războiul contra Ucrainei. Despre asta au anunțat parlamentarii sud-coreeni după ce au primit informații de la agenția secretă a țării, scrie Reuters. Și secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că există dovezi că trupe nord-coreene se află în Rusia şi că rămâne de văzut ce ar face acestea acolo. Anterior, Zelenki vorbea de cel puțin 12.000 de soldați pe care îi va trimite Coreea de Nord.

„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia. Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm. Dacă sunt cobeligeranţi, dacă intenţia lor este de a participa la acest război în numele Rusiei, aceasta este o problemă foarte, foarte gravă„, a spus şeful Pentagonului, potrivit Digi24.

Preşedintele Ucrainei a acuzat săptămâna trecută Coreea de Nord că a desfăşurat ofiţeri alături de Rusia şi se pregăteşte să trimită mii de soldaţi pentru a ajuta efortul de război al Moscovei.

Atât Moscova, cât și Phenianul au negat informațiile privind soldații nord-coreeni care se îndreaptă spre câmpul de luptă, care au fost făcute și de Ucraina.

Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a spus vineri că Nordul a trimis aproximativ 1.500 de ilitari în Rusia cu o navă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA