Alexandr Stoianoglo nu renunță la candidatura lui Gonța: ”Să desemneze Maia Sandu al doilea moderator”

Alexandr Stoianoglo nu vrea să renunțe la candidatura jurnalistului Gheorghe Gonța pentru a modera dezbaterile de duminică. Acesta a sugerat ca Maia Sandu să propună „un al doilea moderator care să îndeplinească toate criteriile de loialitate și devotament personal.”

Reacția vine după ce echipa de campanie a Maiei Sandu a lansat un apel către Consiliul de Presă, prin care solicită identificarea unor moderatori imparțiali pentru dezbaterea electorală dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.

”Reamintesc că, propunerea mea inițială pentru dezbateri a inclus participarea a doi moderatori: unul din partea doamnei Sandu și unul din partea mea. Acest format ar fi asigurat echilibrul necesar, eliminând orice suspiciune privind corectitudinea și imparțialitatea competiției. Totuși, doamna Sandu a propus să avem un singur moderator și a acceptat candidatura lui Gheorghe Gonța.”, a scris Stoianoglo.

Stoianoglo nu vrea ca Gheorghe Gonța să fie înlocuit, dar dorește ca Maia Sandu să propună încă un moderator.

”În această situație, singura soluție onorabilă ar fi nu înlocuirea cunoscutului jurnalist Gheorghe Gonța, ci desemnarea de către doamna Maia Sandu a unui al doilea moderator care să corespundă tuturor criteriilor de loialitate și devotament personal, pe care le consideră esențiale actuala guvernare politică”, a mai scris acesta.

Dezbaterea electorală dintre cadidații care au acumulat cele mai multe voturi în primul tul al alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică, 27 octombrie. Despre aceasta a anunțat, șefa statului într-un video postat pe pagina sa de Facebook. Marți s-a anunțat că dezbaterea va avea loc la Palatul Republicii și va fi moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța, la propunerea candidatului înaintat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI Stafful de campanie al Maiei Sandu, apel către Consiliul de Presă. Solicită desemnarea moderatorilor

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA