foto:Digi24.ro

India susține eforturile pentru pace: Mesajul lui Modi către Putin

Premierul indian Narendra Modi a pledat marţi în faţa lui Vladimir Putin pentru o revenire rapidă la pace în Ucraina. Premierul a transmis mesajul în cadrul unei întâlniri bilaterale în marja summitului BRICS de la Kazan, capitala Republicii Tatarstan din Rusia.

 

„Conflictele – credem noi – trebuie rezolvate exclusiv pe cale paşnică. Susţinem în totalitate eforturile pentru restaurarea rapidă a păcii şi stabilităţii„, a declarat Modi la începutul întâlnirii sale cu Putin, informează AFP, potrivit Agerpres.

Modi a explicat că este „în contact permanent” cu Vladimir Putin, care a salutat, la rândul său, „parteneriatul strategic” dintre cele două ţări, cu ocazia acestui summit, prilej utilizat de preşedintele rus pentru a demonstra eşecul politicii occidentale de izolare şi de sancţiuni împotriva ţării sale.

Ţările occidentale au instituit multiple sancţiuni împotriva Rusiei după invazia sa nelegitimă şi nejustificată în Ucraina, care a declanşat cel mai sângeros râzboi în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial. Narendra Modi încearcă să menţină un echilibru delicat între legăturile istorice solide ale ţării sale cu Moscova şi dorinţa New Delhi-ului de a se apropia de Occident pentru a contracara China, principalul său rival regional, remarcă AFP, citat de Digi24.

Din 2022, premierul indian s-a abţinut să condamne atacul Moscovei asupra Ucrainei şi a pledat pentru dialog între cele două ţări, oferindu-se chiar ca mediator. Nu este prima oară când Narendra Modi îşi declară public sprijinul pentru o soluţionare paşnică şi pledează pentru o încetare rapidă a ostilităţilor între ruşi şi ucraineni, aminteşte în acest context EFE.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA