Locatarii afectați de incendiul de la Buiucani au solicitat ajutor pentru reparații în apartamente. Ce spune Primăria

Locatarii afectați de incendiul de la mansarda unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei s-au adresat primăriei pentru a li se acorda suport la reparația apartamentelor.

Responsabilii de la Primărie deocamdată nu au precizat câte persoane vor beneficia de ajutor, dar nici care ar fi suma care le va fi acordată. Aceștia susțin că urmează a fi efectuată o expertiză, după care Comisia Fondului de Rezervă a municipiului Chișinău va lua o decizie privind repartizarea suportului.

Locatarii, mai puțin de 10 persoane din 10 apartamente, s-au adresat cu solicitarea de a le oferi ajutor material pentru efectuarea lucrărilor de reparații în apartamente. Ce ține de expertiză, a fost contractată instituția de stat care se ocupă cu elaborarea acestei expertize. Așteptăm expertiza. Noi am solicitat pachetul de documente pe care îl prevede regulamnetul pentru a fi prezentate Comisiei Fondului de Rezervă a municipiului Chișinău, din care fac parte consilierii municipali  și Executivul. Decizia pe care o va lua această comisie, Directia Locativ-comunală o va implementa”, a declarat Ion Burdiumov, şeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

Acesta a mai spus că suma necesară pentru reparații va fi stabilită în urma efectuării devizelor de cheltuieli de către fiecare solicitant de ajutor material.

Noi nu putem să estimăm cât va costa reparația în toate apartamentele. În dependență de nivelul în care au avut de suferit, respectiv solicitanții vor prezenta un deviz de cheltuieli verificat de specialiști atestați și noi vom merge cu aceste devize către Comisia Fondului de Rezervă pentru a li se acorda sau ajutor material, sau lucrări de reparații în baza acestor devize”, a precizat șeful şeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

Amintim că la data de 29 septembrie, în jurul orei 17:25, un incendiu a cuprins mansarda unui bloc de locuit cu 6 nivele din strada Paris în proporție de 50%. Trei propietari de apartamente din bloc au comandat lucrări de reparație la acoperiș, care au fost executate prin flacără deschisă, ceea ce a dus la izbucnirea incendiului.  Pentru lichidarea incendiului au fost îndreptate 8 echipe de pompieri și salvatori cu un număr de 50 de angajați. Incendiul a fost localizat în jurul orei  21:30.

Vasile Moroi, pretorul sectorului Buiucani, a comunicat anterior că Comisia formată pentru evaluarea apartamentelor afectate a fost la fața locului. Toate actele respective, inclusiv decizia Comisiei Situații Excepționale Buiucani, au fost transmise către Direcția General Locativ-Comunală și Amenajare pentru contracatarea, în regim de urgență, a unui specialist care să elaboreze expertiza. „Ulterior se va lua decizia privind ajutorul din partea Primăriei pentru familiile afectate” , a precizat atunci pretorul.

La mansardă sunt 21 de apartamente, iar în bloc 86. Cel mai mult au fost afectate 6 apartamente la etajul superior al blocului, la mansardă, și 12 apartamente au suferit în urma inundării cu apă.

 

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA