Peste 200 mii alegători s-au prezentat la vot până la ora 10:00

Până la această oră, în secțiile de votare s-au prezentat pentru a-și exercita dreptul la vot peste 200 de mii de alegători. Comparativ scrutinului din 2020, participarea este similară.

Până la acest moment, în Dondușeni se remarcă prin cea mai mare prezență la vot, cu peste 2.600 de alegători. În municipiul Chișinău, aproximativ 7,5% dintre cetățeni și-au exercitat dreptul de vot, în timp ce în Bălți și UTA Găgăuzia, procentul de participare a depășit 6,5%.

În diaspora, în jur de 18 mii de cetățeni au votat deja, iar recent au fost deschise secțiile de votare din Marea Britanie, Irlanda și Portugalia. În curând, urmează să fie deschise și secțiile de votare din SUA și Canada.

În cele 30 de secții dedicate cetățenilor din localitățile de pe malul stâng al Nistrului, peste 2.300 de persoane au votat până la această oră.

Pentru referendum, datele online arată că până la ora 09:00, aproximativ 72.364 de alegători, adică 2,66% din numărul total de votanți înscriși pe liste, și-au exprimat opțiunea.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA