Digi24

Rusia și Ucraina au făcut schimb de prizonieri

Rusia și Ucraina au realizat vineri un nou schimb de prizonieri, fiecare predând 95 de soldați în cadrul unui acord intermediat de Emiratele Arabe Unite. Conform unui grup privat rus specializat în drepturile prizonierilor de război, cei mai mulți dintre aceștia au fost capturați în regiunea Kursk, unde forțele ucrainene au lansat o incursiune în luna august.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că soldații ruși care se întorc în țară vor fi supuși unor evaluări medicale în Belarus, un aliat apropiat al Rusiei în războiul care durează de peste doi ani și jumătate. Într-un videoclip postat pe rețelele sociale de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, prizonierii de război ucraineni, unii înveliți în drapelul național al Ucrainei, sunt văzuți coborând dintr-un autobuz, fiind întâmpinați cu îmbrățișări de familiile lor.

 

”De fiecare dată când Ucraina îşi salvează oamenii din captivitatea rusă, ne apropiem tot mai mult de ziua în care libertatea va fi redată tuturor celor care se află în captivitatea rusă”, a scris Zelenski.

Preşedintele a declarat că prizonierii eliberaţi au luptat pe diferite fronturi, inclusiv unii care au apărat oraşul port Mariupol timp de aproape trei luni în 2022, scrie Digi24.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA