O femeie, găsită fără viață în timpul unui incendiu. Un scurtcircuit la o plapumă electrică ar fi provocat tragedia

Un incendiu a luat viața unei femei de 74 de ani din  satul Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Cadavrul victimei a fost depistat de pompieri în timpul intervenției de stingere a flăcărilor.

Potruvit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:15. Salvatorii au localizat incendiul. Au fost distruse mai multe bunuri materiale dintr-o cameră. Victima s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere.
Cauza probabilă prealabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit provocat la o plapumă electrică”, comunică IGSU.

Un alt caz a avut loc într-un bloc de locuit cu 5 nivele din orașul Orhei. Incendiul a izbucnit ieri, 17 octombrie 2024, ora 15:34, într-un apartament de la etajul 3. Un bărbat a suferit o intoxicație cu produse de ardere, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.
Incendiul a afectat parțial bunurile dintr-o odaie cu suprafața de 12 metri pătrați. În timpul intervenției, salvatorii au evacuat 7 persoane din apartamentele vecine”, relatează IGSU.
Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, incendiul ar fi izbucnit de la o țigară nestinsă.
în context, pompierii avertizează oamenii să fie prudenți la utilizarea surselor de aprindere și a focului deschis în locuințe, dar și să verifice minuțios instalațiile de încălzit înainte de utilizare.
În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 23 de situații de risc. Iar de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 1269 cazuri de incendii, în urma cărora au decedat 70 de persoane, inclusiv 3 minori.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA