Dorin Recean, adresare către cetățeni: „Nu vă lăsați amăgiți. Doar noi, moldovenii, decidem încotro mergem”

Premierul Dorin Recean a venit cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova în contextul numeroaselor informații de corupere a alegătorilor în preajma scrutinelor din 20 octombrie. Oficialul susține că „o grupare de hoți încearcă să mintă oamenii, să le promită bani și să transmită informații false.” Șeful Guvernului a îndemnat populația să fie atentă și să nu se lase amăgită de oamenii care le promit bani pentru un vot.

 

”Pe 20 octombrie vor avea loc alegeri pentru președintele Republicii Moldova și referendumul de aderare la Uniunea Europeană. Vă atrag atenția că o grupare de hoți încearcă să amăgească oamenii, să le promită bani, să transmită informații false, să-i sune și să-i mintă. Rog toți cetățenii să fie atenți! Această grupare spune minciuni și îi cheamă pe oameni să facă lucruri ilegale”, Dorin Recean, premierul Republicii Moldova.

Premierul a îndemnat cetățenii să meargă la vot și să decidă singuri calea Republicii Moldova.

Țara noastră se află într-un moment de răscruce și doar noi, moldovenii, trebuie să decidem încotro va merge Moldova. Din păcate, sunt unii în țară și în afara țării care nu-și doresc o Moldovă puternică, independentă, unde poporul își decide soarta. Ei își doresc o Moldovă pe care să o poată fura, controla, în interesele lor de grup”, a spus Dorin Recean.

De asemenea, Recean a vorbit și despre grupările criminale care cumpără voturi și despre cele 350 de percheziții efectuate de către Inspectoratul General al Poliției.

„În ultima perioadă, tentativele de destabilizare din partea grupărilor criminale controlate din exterior s-au intensificat. În doar o lună, instituțiile statului au documentat tranzacții de 15 milioane de euro și au identificat 130.000 de oameni plătiți pentru a-și vinde votul. Acești bani au fost folosiți pentru a crea haos și a împiedica integrarea Moldovei în lumea civilizată, acolo unde este pace și prosperitate.”, Dorin Recean, premierul Republicii Moldova.

Premierul a mai atenționat că gruparea criminală plănuiește să sune sute de mii de oameni în ziua votului, pentru a-i speria, minți sau promite mită electorală.

„Vă rog încă o dată, dragi cetățeni, să nu cădeți în capcana ilegalităților. Mulțumesc celor peste 2.000 de angajați ai poliției care muncesc peste program pentru a asigura un proces electoral corect și transparent. În calitate de prim-ministru, vă garantez că instituțiile statului își vor face datoria și vor proteja votul dumneavoastră liber și procesele democratice. Însă, de voi depinde să opriți acest atac asupra democrației. Duminică, faceți alegerea: ne întoarcem în trecut, vulnerabili și fără resurse pentru dezvoltare, sau mergem înainte spre un viitor mai bun”, a mai spus Recean.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA