foto: usembassy.gov

SUA acuză Rusia că încearcă în mod activ să saboteze alegerile din Moldova

Statele Unite sunt hotărâte să contracareze presupusele încercări de ingerinţă ale Rusiei în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi în referendumul privind aderarea ţării la Uniunea Europeană, care vor avea loc duminică. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, conform AFP, citat de agerpres.

Rusia încearcă în mod activ să saboteze alegerile din Moldova şi integrarea sa europeană„, a declarat Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, într-un briefing.

El a vorbit despre „milioane de dolari cheltuiţi de Moscova în ultimele luni pentru a influenţa rezultatele alegerilor prezidenţiale din Moldova„, precum şi despre „zeci de milioane de dolari pe lună investite de agentul de influenţă rusă Ilan Şor în ONG-uri” care propagă un discurs pro-Kremlin.

Oligarhul exilat Ilan Şor este vizat de sancţiuni ale SUA şi UE. Republica Moldova cere de mult timp extrădarea sa din Israel.

„Statele Unite vor continua să sprijine Moldova şi poporul moldovean şi să demaşte şi să contracareze încercările Rusiei de a sabota democraţia în Moldova„, a insistat Kirby.

 

CITEȘTE ȘI: Apel către Meta și Google: SUA cer acțiuni împotriva dezinformării ruse în Republica Moldova

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA