Veste bună! Pictura murală „Visul Olimpic” a fost restaurată

Pictura murală „Visul Olimpic” din centrul Capitalei a fost integral restaurată. Anunțul a fost făcut de Pretura sectorului Centru.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, pictura dedicată sportivilor moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris a fost distrusă. Primăria Capitalei a anunțat că o companie de publicitate a vopsit o parte din pictură, fără a avea acordul APL.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a cerut demararea de urgență a lucrărilor de restaurare a muralului „Visul Olimpic,” astfel încât acesta să fie readus la forma sa inițială, și adoptarea unor măsuri de protecție suplimentare. Solicitarea a fost expusă într-o scrisoare deschisă adresată autorităților publice.

Amintim că pictura murală a apărut pe un edificiu situat în centrul Capitalei – pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 6. Pe 24 mai, la Chișinău a fost inaugurată o pictură murală dedicată sportivilor moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an. Fiecare membru al Echipei Olimpice a semnat lucrarea intitulată simbolic „Visul Olimpic”. Costurile lucrărilor, de aproximativ 150 de mii de lei, au fost acoperite de sponsori.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA