Aderarea Letoniei la UE a însemnat o muncă enormă și o dorință din partea majorității poporului leton

Aderarea Letoniei la Uniunea Europeană, unul dintre cele trei state baltice, a însemnat o muncă enormă și o dorință din partea majorității poporului leton, declară ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Edgars Bondars. Diplomatul a ținut să sublinieze faptul că decizia a ajutat țara să prospere.

”Au trecut peste 20 de ani de când Letonia a devenit stat membru al Uniunii Europene. A implicat o muncă enormă a multor oameni, profesioniști și experți, dar cel mai important lucru a fost dorința majorității poporului nostru. Astăzi UE ne aduce prosperitate, bunăstare. Am devenit mai buni, mai educați, avem mai multe șanse să ne conectăm cu lumea”, Edgars Bondars, ambasadorul Letoniei în Republica Moldova.

Aflat în misiune diplomatică în țara noastră, Edgars Bondars afirmă că observă progresele Republicii Moldova în parcursul ei european.

”Mă bucur să fiu aici în Moldova, să urmăresc cum Moldova depune eforturi considerabile să atingă aceleași obiective. Moldova este Europa!”, Edgars Bondars, ambasadorul Letoniei în Republica Moldova.

Letonia a aderat la UE acum două decenii.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA