Siegfried Muresan, desemnat co-raportor al PE privind Planul European de Creștere pentru Moldova

Europarlamentarul Siegfried Muresan a fost desemnat co-raportor al Parlamentului European privind Planul European de Creștere pentru Republica Moldova, în valoare de 1,8 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Europdeputatul a menționat că una din prioritățile sale este de a adopta cât mai repede legislația europeană a planului, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în țară.

„În al doilea rând, la fel de important este să adoptăm pachetul de sprijin în condiții bune pentru Republica Moldova, care să țină cont de situația din țară și de nevoile sale de dezvoltare. Nu în ultimul rând, vreau să ne asigurăm că UE oferă Republicii Moldova sprijin tehnic adecvat pentru a putea absorbi aceste fonduri”, a scris Mureșan.

Pachetul de sprijin, care a fost anunțat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, săptămâna trecută la Chișinău, se întinde pe trei ani și va finanța investiții în spitale, drumuri, poduri, dar și în alte domenii care vor duce la modernizarea Republicii Moldova.

CITEȘTE ȘI: Ce presupune planul de creștere pentru Moldova, în valoare de 1,8 miliarde de euro

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA