Fișierele din baza de date a Serviciului Vamal, compromise. S-a întâmplat în luna mai

Serviciul Vamal confirmă un incident izolat din luna mai 2024, când o parte din fișierele din baza de date au fost compromise.

 

„La acel moment, incidentul a fost gestionat imediat ce a fost depistat, iar Serviciul Vamal a luat măsuri rapide pentru a redresa situația și a întări securitatea sistemului informatic. În prezent, toate vulnerabilitățile identificate au fost remediate, iar sistemul funcționează în condiții de protecție sporită, nefiind expus riscului de compromitere”, a declarat șeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub.

Serviciul Vamal asigură cetățenii că incidentul din luna mai a fost unul izolat și nu afectează în niciun fel activitatea curentă a instituției.

„Continuăm să colaborăm cu experți în securitate cibernetică și cu autoritățile relevante pentru a asigura integritatea datelor și pentru a identifica orice încercare de utilizare abuzivă a informațiilor compromise. Orice persoană implicată în astfel de acțiuni va fi sancționată conform legii”, a adăugat șeful Serviciului Vamal.

Serviciul Vamal menționează că, în prezent, sistemul informatic este  complet securizat, iar activitatea instituției continuă în parametri normali.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA