Serviciul Vamal a primit o donație de 12 mașini inteligente de numărat bancnote din partea României

Serviciul Vamal a primit o donație de 12 mașini inteligente de numărat bancnote din partea României. Echipamentele fac parte din proiectul „Asistență în domeniul combaterii corupției – consolidarea capacității instituționale a Serviciului Vamal al Republicii Moldova” și este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României și implementat de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

La ceremonie a fost prezent și ambasadorul României în Moldova, Cristian Leon Țurcanu.

”Donația de astăzi nu doar acoperă necesarul de echipamente moderne la posturile vamale, dar are un impact direct asupra pregătirii Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Un control eficient la frontieră este esențial pentru protecția și siguranța națională, precum și pentru securizarea granițelor în fața amenințărilor hibride”, a declarat ambasadorul.

Aceste echipamente vor îmbunătăți semnificativ capacitatea de intervenție în prevenirea introducerii ilegale de numerar și vor permite un control mai riguros asupra fluxurilor financiare la punctele de trecere a frontierei.

”Această donație va îmbunătăți semnificativ capacitățile noastre de a combate fluxurile ilegale de bani la frontiere, contribuind la prevenirea spălării banilor și la consolidarea unui mediu economic sigur și transparent. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul constant al României în eforturile noastre de a întări capacitățile instituționale și de a asigura securitatea la frontieră,” a declarat Alexandru Iacub.

Echipamentele vor fi distribuite către posturile vamale de la frontieră. În plus, inspectorii vamali vor primi instruiri specializate pentru utilizarea acestor dispozitive.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA