Ursula von der Leyen, întâlnire pe Aeroportul din Chișinău cu președintele Senatului de la București

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit miercuri seara la Chișinău, unde a avut o întâlnire cu președintele Senatului de la București și liderul PNL România, Nicolae Ciucă, chiar în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Ciucă a menționat pe Facebook că discuțiile s-au concentrat pe parcursul european al Republicii Moldova.

 

Astăzi, într-o întâlnire neprevăzută pe aeroportul din Chișinău, am avut plăcerea de a discuta cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Deși a fost o discuție scurtă, am reușit să atingem subiecte esențiale pentru România și regiune, precum sprijinul Moldovei pe drumul european și cooperarea în securitatea energetică. Astfel de momente ne reamintesc cât de importante sunt dialogul și parteneriatele solide cu UE.”, a scris speakerul Senatului și liderul liberalilor din România.

De menționat că, Ursula von der Leyen are programate pentru ziua de joi, 10 octombrie, mai multe întrevederi cu autoritățile de la Chișinău.

La rândul său, Nicolae Ionel Ciucă a întreprins astăzi o vizită la Chișinău, în cadrul căreia a discutat cu președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, șeful Executivului de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru faptul că România rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova, iar proiectele comune aduc beneficii concrete cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA