Maia Sandu, apel la solidaritate: „Puterea noastră vine din unitatea noastră”

Puterea noastră vine din unitatea noastră. Este mesajul transmis de președinta Maia Sandu, în urma unei întrevederi cu reprezentanții mai multor asociații ale minorităților etnice.  Sandu, care candidează pentru un al doilea mandat de șef de stat, susține că „nimeni nu ne poate certa din afară dacă noi înșine o să fim uniți”.

„Am discutat cu reprezentanții mai multor asociații ale minorităților etnice cum putem contribui fiecare la coeziunea socială și la parcursul nostru spre o familie a păcii – cel mai important obiectiv din Planul meu pentru Moldova. ”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Sandu a afirmat că toți cetățenii trebuie să rămână uniți pentru a nu cădea în plasa celor care instigă la ură.

„Chiar dacă trăim cu un război la hotar, de care unii, fără scrupule, profită ca să semene frică și panică la noi acasă, instituțiile au menținut ordinea, iar societatea și-a păstrat unitatea. Niciodată nu am ales între un cetățean și altul, între a cui sărbătoare e mai „adevărată”, vreau și cred că putem conviețui – fiecare cu memoriile, durerile și bucuriile sale. Nimeni nu ne poate certa din afară dacă noi înșine o să fim uniți și n-o să cădem în plasa celor care instigă la ură”, a mai menționat șefa statului.

În același timp, a reamintit că, în cadrul Programului „Satul European”, toate localitățile, indiferent de regiune, au beneficiat de investiții.

„Atunci când am promis să găsim bani pentru Programul „Satul European”, la fel, n-am făcut diferență între localități – au primit bani primăriile din toate regiunile, de la Edineț la Taraclia. Noi investim într-o viață mai bună, ei aruncă bani în minciuni și cumpărare de voturi”, a mai scris președinta.
Președinta a subliniat că aderarea la Uniunea Europeană este benefică pentru toate comunitățile etnice, asigurându-le protecția culturii, limbii și tradițiilor. Ea a făcut apel la cetățeni să nu lase micile diferențe să împiedice drumul țării către pace și prosperitate, în perspectiva alegerilor din 20 octombrie, care vor decide viitorul Republicii Moldova pentru următoarele decenii.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA