Universitatea Vârstei a Treia s-a extins și la Bălți! Peste 60 de seniori vor studia

Aproape 60 de seniori din nordul țării, cu vârste de peste 60 de ani, vor studia la Universitatea Vârstei a Treia din cadrul Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți. Studenții de peste 60 de ani provin din 7 regiuni diferite.

În premieră, în acest an de studii, UV3 a fost extinsă la Universitatea de Stat din Bălți datorită numărului mare de cereri. Studenții de peste 60 de ani provin din 7 regiuni diferite, din Bălți, Fălești, Glodeni, Sângerei, Râșcani, Drochia și Ungheni. Printre aceștia sunt cinci persoane cu deficiențe de auz și vorbire, dar și doi refugiați.

„Universitatea Vârstei a Treia” face parte din obiectivele Programului Național pentru îmbătrânire activă și sănătoasă 2023-2027, elaborat și implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu UNFPA.

În Republica Moldova, prima promoție a Universității Vârstei a Treia a fost lansată la 1 octombrie, 2023, urmând modelul UV3 al Republicii Cehe. La finalul primului an de studii, 57 de studenți seniori cu vârsta 60+ au finalizat cu success cursurile și au primit diplome de absolvire

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA