Locatarii afectați de incendiul de la mansarda de la Buiucani se află în continuare la rude. Ce spune Primăria

La o săptămână de la producere incendiului la mansarda unui bloc locativ din Capitală, autoritățile municipale nu au luat o decizie referitor la ajutorarea locatarilor afectați. Între timp, familiile se află la rude, întrucât nu pot reveni în apartamentele distruse de fum și inundate de apă.

„Săptămâna trecută Comisia formată pentru evaluarea apartamentelor afectate a fost la fața locului. Toate actele respective, inclusiv decizia Comisiei Situații Excepționale Buiucani, au fost transmise către Direcția General Locativ-Comunală și Amenajare pentru contracatarea, în regim de urgență, a unui specialist care să elaboreze expertiza. Ulterior se va lua decizia privind ajutorul din partea Primăriei pentru familiile afectate” a comunicat Vasile Moroi, pretorul sectorului Buiucani, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei.

Acesta a precizat că, în prezent, nicio familie nu este cazată la căminul studențesc al Universității de Stat „Ion Creangă”. La mansarda locuiește o singură familie.

Anterior pretorul a comunicat că trei propietari de apartamente din bloc au comandat lucrări de reparație la acoperiș. Lucrările au fost executate prin flacără deschisă, ceea ce a dus la izbucnire incendiului. În actualele condiții, persoanele de sinestătător au acoperit mansarda ca să evite scurgerile cauzate de ploi.

Amintim că duminică, 29 septembrie, în jurul orei 17:25, un incendiu a cuprins mansarda unui bloc de locuit cu 6 nivele din strada Paris în proporție de 50%. Pentru lichidarea incendiului au fost îndreptate 8 echipe de pompieri și salvatori cu un număr de 50 de angajați. Incendiul a fost localizat în jurul orei  21:30.

La mansardă sunt 21 de apartamente, iar în bloc 86. Cel mai mult au fost afectate 6 apartamente la etajul superior al blocului, la mansardă, și 12 apartamente au suferit în urma inundării cu apă.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA