știri.md

În centrul Capitalei se desfășoară cel mai așteptat eveniment sportiv din țara noastră – Chisinau Marathon

Iubitorii sportului s-au adunat astăzi în centrul Capitalei pentru a participa la Chisinau Marathon 2024. Primăria Capitalei a anunțat că traficul rutier va fi suspendat până la ora 19:00.

Mii de cetățeni s-au înscris la una dintre cursele de 5 km, 10 km, 21 km sau 42 km. De asemenea, este organizată și cursa Marathon 4ALL – cursa pentru persoanele cu dizabilități.

O premieră pentru acest an este cursa Marathon pe role „Roller Start”. Cursele sunt absolut gratuite.

”Suntem mândri că suntem parteneri ai acestui eveniment incredibil. El are o semnificație uriașă nu doar pentru Chișinău, ci pentru întreaga Moldovă. Vă asigur că, în viitor, Chișinăul va continua să se dezvolte ca o capitală sportivă, culturală și educațională. Vă doresc emoții minunate!”, a declarat edilul Capitalei, Ion Ceban.
Organizatorii evenimentului s-au arătat încântați de numărul mare de participanți și le-a urat baftă tuturor.
”Astăzi este o zi foarte importantă pentru echipa Sporter, fiind cea de-a 10-a ediție internațională a Chisinau Marathon. Voi participați la cel mai mare eveniment sportiv din istoria Moldovei. Aceasta este o zi specială și pentru mine. Fiul meu, Mihai, aleargă astăzi 42 km. S-a pregătit pentru această provocare timp de 10 ani. Ne-am antrenat împreună, iar de la vârsta de 6 ani, în fiecare zi de naștere, am alergat atâția kilometri câți ani împlinea. Știu cât de greu i-a fost și știu că, la fel ca el, astăzi sunt mii de oameni aici”, Dmitri Voloshin, primul antreprenor și inițiator al maratonului.
Maratonul Internațional de la Chișinău a primit statutul oficial de AIMS, devenind membru al Asociației Internaționale a Maratonelor.
AIMS este o asociație de maratoane și curse internaționale, care reunește peste 400 de maratoane și curse din 120 de țări, acum Moldova a devenit 121 țară.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA