sursa: gov.md

Dorin Recean dezminte un nou fals despre vânzarea pământurilor cetățenilor străini

Prim-ministrul Dorin Recean dezminte un nou fals legat de procesul de integrare europeană a țării noastre. Este vorba despre vânzarea pământurilor cetățenilor străini.

”O nouă minciună prinde turații – legată de pământurile noastre. Poziția noastră legată de vânzarea liberă de terenuri agricole este clară: Moldova în procesul de negociere a aderării va obține ceea ce e în interesul nostru național. Noi nu semnăm orbește documente, noi negociem ce e bine pentru țară. Și vom negocia ca pământurile noastre să nu fie vândute străinilor”, a menționat Dorin Recean.

Declarația vine în contextul în care ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a afirmat că, în Uniunea Europeană, circulația capitalului este liberă, ceea ce permite cetățenilor unei țări-membre să achiziționeze „orice” în altă țară-membră. Înaltul oficial a menționat că acest aspect va fi discutat de autoritățile Republicii Moldova și cele europene în cadrul negocierilor de aderare la UE.

De asemenea, premierul a mai adăugat că ”în UE există numeroase state care și acum au restricții la vânzarea pământului către străini. La fel vom proceda și noi”

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA