Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga” va fi reconectat la energia termică centralizată

Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga” și Ministerul Sănătății va fi reconectat la energia termică centralizată după aproape 20 de ani de la întrerupere. Anunțul  a fost făcut de către administrația SA „Termoelectrica”.

Opt Puncte Termice Individuale de ultimă generație vor fi instalate pentru a asigura cu energie termică clădirile Ministerului Sănătății și Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”. Aceste lucrări fac parte din Proiectul de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, faza a doua (PIESACET-2), finanțat de Banca Mondială.

Astfel, componenta inițială a proiectului, care prevedea instalarea a 147 de Puncte Termice Individuale în aproximativ 100 de blocuri locative și 3 grădinițe din Chișinău, a fost extinsă cu încă 8 PTI-uri, la solicitarea Termoelectrica S.A.

”Furnizorul de energie termică și beneficiarul proiectului a venit cu astfel de solicitare pentru a asigura cu servicii calitative de energie termică pentru încălzire și apă caldă, dar și reconectarea la sistemul centralizat de termoficare a clădirilor publice respective, care sunt de importanță socială”, a declarat director general interimar al Termoelectrica, Iurie Razlovan.

Proiectul este gestionat de Ministerul Energiei al Republicii Moldova, prin Unitatea de Implementare a Proiectelor în Energetică (UCIPE), având Termoelectrica S.A. drept beneficiar.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA