România va face o donaţie de 100.000 de cărţi Republicii Moldova

 România va dona Republicii Moldova 100.000 de volume de carte. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, în deschiderea Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere.

Potrivit acestuia, cărţile vor ajunge în Republica Moldova la începutul lunii octombrie, urmând să fie distribuite în toate bibliotecile din țara noastră, scrie agerpres.

„Eu şi Departamentul am susţinut în toţi aceşti ani tot ce înseamnă literatură română, cititul în limba română. (…) DRRM va aduce la începutul lunii octombrie o donaţie de aproximativ 100.000 de cărţi pentru bibliotecile din Republica Moldova, ceea ce reprezintă cea mai mare donaţie de cărţi pe care o face România deodată în Republica Moldova. Prin acest lucru din nou dorim să încurajăm cititul”, a afirmat Dupu.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere – FILIT este organizat pentru al doilea an consecutiv la Chişinău, fiind o extensie a festivalului găzduit de 11 ani la Iaşi.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA