Incident în zona de securitate: Un bărbat, stopat de „pacificatorii ruși” după ce a filmat cu telefonul. Reacția BPR

Incident în zona de securitate. Un bărbat aflat la volanul unui automobil a fost oprit de militarii ruși de la unul dintre posturile de menținere a păcii.

Bărbatul se deplasa prin preajma soldaților, filmând cu telefonul mobil. Totodată, potrivit unei secvențe video care a ajuns să fie distribuită pe mai multe canale de Telegram, șoferul avea geamurile portierelor coborâte și din automobilul lui se auzea la volum mare un cântec pro-Ucraina.
Nu se știe clar ce i-ar fi deranjat în mod prioritar, însă „pacificatorii” l-au oprit și i-au reproșat conducătorului auto că filmatul în zona respectivă este interzis. De asemenea, de automobil s-ar fi apropiat un reprezentant al Republicii Moldova, care i-ar fi adresat o întrebare. Între timp, unul dintre militarii ruși i-ar fi sugerat unui coleg să nu-i permită șoferului să-și continue calea.

Bărbatul a coborât din mașină pentru a cere explicații. El a declarat că este cetățean al Republicii Moldova.

Sunt în țara mea. Filmez ce vreau. Trăiesc într-un stat iber. La tine, în Rusia, să dai ordine”, a spus acesta.

După aceasta, bărbatul urcă din nou la volan și-și vede de drum.

ATENȚIE, LIMBAJ LICENȚIOS!

Am solicitat un comentariu cu privire la acest caz de la Biroul Politici pentru Reintegrare (BPR).

„Incidentul vizează un post de pacificatori din Zona de Securitate. Cazul a fost fixat de observatorii militari din partea Republicii Moldova și se află în vizorul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control”, au comunicat pentru info1.md reprezentanții  BPR.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA