FOTO Rezultate remarcabile la Olimpiada Balcanică de Informatică. Republica Moldova a obținut două medalii

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică. Competiția s-a desfășurată Macedonia de Nord, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Cele două medalii obținute – de argint și de bronz – le revin lui Timur Degteari și, respectiv, Alin Popescu, ambii elevi la Liceul Teoretic „Orizont”din Durlești, municipiul Chișinău.

Potrivit MEC, la eveniment Republica Moldova a fost reprezentată de 3 elevi de la instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, or. Durlești, mun. Chișinău –  Alin Popescu, Timur Degteari, Alexei Baca; 1 elev de la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale din Chișinău – Ciprian Mihalcea, și 2 profesori:  Igor Bercu, șef direcție, Agenția de Guvernare Electronică, și Mihail Croitor, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova, municipiul Chișinău.

Olimpiada Balcanică de Informatică, aflată la cea de-a 31 ediție, s-a desfășurat în perioada 20–26 septembrie, în orașul Ohrid. La eveniment au participat 61 de elevi din 16 țări.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA