Ucraina se află „aproape de sfârşitul războiului”, a spus Volodimir Zelenski

Ucraina se află „aproape de sfârşitul războiului”. Asta a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat postului american ABC News, relatează France24, conform News.ro.

Cred că suntem mai aproape de pace decât credem. Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”, a declarat şeful statului ucrainean în acest interviu, potrivit unor fragmenete difuzate luni.

 

Preşedintele ucrainean, care a sosit duminică în Statele Unite, unde urmează să-i prezinte omologului său american Joe Biden şi Congresului detalii ale „planului de victorie” prin care vrea să pună capăt invaziei ruse – a cerut administraţiei americană şi altor parteneri să continue susţinerea Ucrainei, scrie hotnews.ro.

Vladimir Putin a anunţat că negocieri de pace pot începe numai dacă Ucraina cedează părţi din teritoriul ucrainean în estul şi sudul ţării şi renunţă să adere la NATO.

Liderul ucrainean a cerut în mai multe rânduri retragerea trupelor ruse de pe teritoriile ucrainene pe care le ocupă şi restabilirea frontierelor postsovietice din 1991.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească pentru a discuta despre situaţia din Ucraina în prezenţa lui Volodimir Zelenski, potrivit unor surse diplomatice.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA