Ploile torențiale din Capitală au provocat pagube de 40 de milioane de lei

Ploile puternice de săptămâna trecută au provocat pagube de 40 de milioane de lei doar în Capitală. Informațiile au fost oferite de autoritățile municipale, în cadrul ședinței Primăriei.

 

„Vreau să subliniez încă o dată că acest fenomen meteorologic nu s-a manifestat doar în Chișinău sau doar în Republica Moldova, unde, în unele raioane, drumurile nu au fost încă restabilite, iar semnele de circulație sunt încă la pământ. Deși atenția s-a concentrat pe Chișinău, multe orașe mari din Europa au suferit în urma acestor precipitații, poate chiar mai mult decât Capitala noastră”, a declarat Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Capitalei din 23 septembrie.

Ceban le-a spus responsabililor de la Primărie să facă demersuri inclusiv către Guvern, pentru a aloca o parte din banii necesari.

Republica Moldova a fost sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică din 16 până în 16 septembriee. Ploile au dus la pagume mari: drumuri distruse și gospodării inundate. În aceste zile,  la numărul unic de urgență 112, numărul solicitărilor a crescut cu aproape 33%, înregistrându-se până la 523 de solicitări pe oră. 

În capitală, în urma ploilor abundente, pe strada Podul Înalt s-au produs alunecări de teren. Mai multe străzi au fost inundate, iar unele drumuri au fost distruse.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA