FOTO Mihai Popșoi, la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU: Trebuie să existe cooperare între state

Între state trebuie să existe cooperare și solidaritate, pentru a soluționa multiple probleme cu care se confruntă comunitatea internațională. Această poziție a fost exprimată de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în discursul său susținut la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

„În cadrul segmentului plenar al Summit-ului pentru Viitor, am susținut un discurs despre consolidarea păcii și securității internaționale. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU”, a scris oficialul într-o postare pe canalul său de Telegram.



Mihai Popșoi a evidențiat importanța digitalizării, dar și implicarea tinerilor atât la nivel național, cât și internațional.
„În acest context, am reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a accelera implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În încheiere, am subliniat că Pactul pentru Viitor trebuie să servească drept ghid de conduită în cooperarea multilaterală eficientă, pentru a facilita depășirea provocărilor existente și a oferi beneficii tangibile cetățenilor din întreaga lume”, a subliniat Popșoi.
Amintim că vicepremierul Mihai Popșoi participă la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Evenimentul are  loc în perioada 23-27 septembrie.

Oficialul va lua parte la o serie de reuniuni multilaterale tematice, va avea întrevederi bilaterale cu omologi din diverse regiuni ale globului, șefi ai entităților specializate ONU, organizații regionale și exponenți ai organizațiilor neguvernamentale internaționale.

Segmentul la nivel înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali supun dezbaterilor diverse provocările cu care se confruntă comunitatea internațională și trasează prioritățile pe agendă organizației. În fiecare an, șefi de state și de guverne sau miniștri ai afacerilor externe reprezintă statele membre în cadrul sesiunilor Adunării Generale ONU și la alte evenimente mandatate de către Secretarul general sau statele membre ONU.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA