Republica Moldova va cumpăra în premieră energie electrică produsă de Centrala nucleară de la Cernavodă din România

Republica Moldova va cumpăra în premieră energie electrică produsă de Centrala nucleară de la Cernavodă din România, începând cu luna octombrie. Este vorba despre o achiziție de 10 megawați de energie electrică, la prețul de 400 de lei românești pentru fiecare megawatt-oră.

Potrivit unui comunicat emis de Energocom, această procedură a presupus depunerea unei garanții bancare și participarea la o licitație organizată de operatorul sistemului de transport al României, Transelectrica, iar Energocom a fost declarată câștigătoare.

Potrivit responsabililor, compania va achiziționa 10 MW de energie electrică livrată continuu, 24 de ore din 24, fără întrerupere. În lunile următoare, această cantitate ar putea crește în funcție de necesitățile interne.

Acum un an, compania de stat „Energocom” și societatea națională din România „Nuclearelectrica” au semnat un memorandum de înțelegere pentru a vedea care sunt opțiunile pentru ca țara noastră să primească energie nucleară de la unitățile centralei de la Cernavodă.

Energocom a mai cumpărat energie electrică de la Nuclearelectrica în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA