Autoritățile dezmint un nou fals apărut în spațiul public referitor la o posibilă creștere a tarifelor pentru gaze

Ministerul Energiei al Republicii Moldova anunță despre un nou fals lansat în spațiul public, precum că tariful la gazele naturale ar urma să se majoreze și că furnizarea gazelor va fi sistată. Instituția atenționează cetățenii că sunt niște informații false, distribuite cu rea intenție.

„În legătură cu informațiile apărute recent în spațiul public despre majorarea tarifului la gazele naturale și sistarea furnizării de gaze naturale în anumite intervale orare, Ministerul Energiei aduce la cunoștință că acestea sunt falsuri distribuite cu rea intenție, expediate de pe o adresă falsă, care imită adresa oficială de email”, declară reprezentanții instituției.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Energiei a sesizat organele competente.

„Remarcăm interesul sporit față de activitatea Ministerului, în special pe domeniul gestionării sectorului gazelor naturale. Vă îndemnăm să vă informați din canalele oficiale de comunicare ale Ministerului Energiei”, este apelul instituției.

Reamintim că și premierul Dorin Recean, a dat asigurări că tarifele la gaz și energie electrică nu vor fi majorate în sezonul rece care urmează. Declarația prim-ministrului de asemenea a venit în urma numeroaselor speculații conform cărora consumatorii ar putea fi nevoiți să plătească mai mult în viitorul apropiat.

În mesajul său, premierul a îndeamnat populația să nu se lase influențată de informații false sau dezinformări cu privire la o posibilă creștere a costurilor pentru utilități în perioada de iarnă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA