Maia Sandu, în deschiderea Conferinței Ministeriale: „Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește!”

„Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește!”  Cu acest proverb Maia Sandu și-a început discursul  în deschiderea Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova. Președintele a menționat că „nu mai avem luxul de a pierde timp – trebuie să acționăm decisiv”.

 

„Aici, în Moldova, avem un proverb pe care îl folosim des: „Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește!”  Ei bine, noi suntem mulți, și cu voi alături, suntem și mai puternici. Astăzi, Moldova e la o răscruce, dar nu e o răscruce în care nu știm încotro să mergem.  Știm bine direcția: înainte, spre un viitor european, unde pacea și prosperitatea sunt la ordinea zilei.  Mesajul meu principal de astăzi este că nu mai avem luxul de a pierde timp – trebuie să acționăm decisiv și cu mai multă certitudine. Am cerut ca sprijinul pe care îl primim să fie cât mai direct, flexibil și rapid”. 

Maia Sandu a mai menționat că țara noastră are șanse să devină un succes economic doar cu sprijin solid și parteneriate de durată.

„Moldova are un potențial enorm, dar, cu războiul la hotar, ne este dificil să-l valorificăm.Avem multe de făcut și știm că doar împreună putem transforma visurile noastre în realitate. Suntem gata să muncim cot la cot pentru a construi o Moldovă puternică, un loc unde toți ne simțim acasă, într-o Europă unită”. 

 

CITEȘTE ȘI: Parteneriat pentru Republica Moldova: Peste 65 de delegații internaționale, așteptate la Chișinău

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA