Schimbare de planuri. Festivalul Pădurilor va fi organizat pe data de 21 septembrie. Află care este cauza

Festivalul Pădurilor, care inițial era organizat pe data de 14 septembrie, se va desfășura pe data de 21 septembrie. Se întâmplă în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat ploi puternice în această sâmbătă.

”Prognoza meteo ne anunță că vom avea ploi foarte puternice sâmbătă. De aceea, suntem nevoiți să amânăm Festivalul Pădurilor pentru 21 septembrie. În cazul în care, va continua să plouă până în weekendul următor, ne vom încerca norocul mai departe”, se arată în mesajul Ministerului Mediului.

Amintim că Festivalul Pădurilor va fi organizat la reședința prezidențială de la Condrița. Participanții la festival vor avea posibilitatea de a contribui la achiziționarea puieților pentru campaniile de plantare, achiziționând bilete speciale.

Acest eveniment face parte din Programul Național de Împădurire, inițiat sub egida Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și lansat în 2023. Este cea mai amplă inițiativă de acest fel din istoria țării, având ca obiectiv împădurirea a aproximativ 150.000 de hectare în următorii 10 ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA