PSRM acuză Cancelaria de Stat că face presiuni asupra primarilor. Ce invocă socialiștii

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova acuză Cancelaria de Stat că trimite scrisori primarilor  prin care li se cere să pună pe ordinea de zi a consiliilor locale subiecte privind susținerea referendumului și votarea pentru integrarea europeană. Socialiștii au publicat și textul unei presupuse declarații de susținere a referendumului, foaia însă nu are nicio ștampilă sau alte elemente care să demonstreze că a fost transmisă de Cancelaria de Stat. Instituția vizată a emis un comentariu în care respinge acuzațiile lansate de PSRM.

 

„Ne opunem categoric dictatului direct din partea autorităților centrale asupra autorităților locale de nivelul 1 și 2. Orice încercare de a impune autorităților locale decizii care nu sunt rezultatul voinței lor libere și al discuțiilor este o încălcare gravă a libertății de opinie și a independenței politice. Această presiune subminează bazele democratice ale țării noastre și pune la îndoială rolul autentic al autorităților locale”, se arată în declarația emisă de socialiști.

În replică, Cancelaria de Stat a respins acuzațiile care i se aduc.

„Atât Cancelaria de Stat, cât și Oficiile Teritoriale ale Cancelariei de Stat nu au emis indicații către administrația publică locală de a semna în favoarea referendumului constituțional privind Integrarea Europeană. Este decizia Consiliilor Locale și a Consiliilor Raionale să adopte declarații în susținerea Integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

PSRM nu a menționat de cine au fost sesizați și în ce localitate ar fi fost trimisă scrisoarea cu pricina.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA