Digi24

Incendii de proporții în Los Angeles. A fost declarată stare de urgență

Guvernatorul Californiei a declarat miercuri stare de urgenţă la Los Angeles şi în comitatele învecinate. Mai multe incendii de vegetație ameninţă megalopolisul american care au distrus deja câteva zeci de locuinţe.

Gavin Newsom „a instituit stare de urgenţă în comitatele Los Angeles şi San Bernardino, pentru lupta împotriva incendiului ‘Bridge Fire’, şi în comitatele Orange şi Riverside, pentru lupta contra incendiului ‘Airport Fire’ ”, scrie Digi24.

Incendiul „Bridge Fire”, unul dintre cele trei care fac ravagii în apropierea celui de-al doilea oraș ca mărime din SUA, a distrus deja zeci de locuințe și a cuprins aproape 20.000 de hectare în decurs de 24 de ore, afectând zonele înalte din Los Angeles.

La nord-est de Los Angeles, incendiul „Line Fire” a distrus 14.000 de hectare. Autoritățile au recomandat evacuarea locuitorilor din zonele montane, în timp ce mai multe drumuri au fost închise din cauza focului.

La sud-est de Los Angeles, incendiul „Airport Fire” a continuat să se extindă miercuri, distrugând peste 8.900 de hectare. Pompierii au raportat că șapte persoane au fost rănite în focarul care a izbucnit luni.

Digi24
Digi24

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA